Zelf rub maken

Rub zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Het nadeel van een rub, of droge kruidemix, is wel dat het alleen aan de buitenkant zit. Hier een soort basis gids voor je zelf te maken rubs. Als je er één gemaakt hebt hoor ik het recept graag!

  • 1.5 eetlepel zout
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetelepel peper
  • 1 eetlepel kruiden

Zout

Voor een rub is zout bijna altijd de basis.

Paprika

Paprika zit in bijna alle traditionele rubs. Het heeft niet alleen een lekkere smaak, het geeft ook een mooi kleurtje. Tip is om een keer ergens goede paprikapoeder op te scharrelen. Als je veel hete ingrediënten gebruikt is het beter om milde paprika poeder te gebruiken. Ik hou van pittig, dus ik gebruik pittige paprikapoeder.

Peper

Peper is lekker! gebruik alleen vers gemalen peper.

Kruiden

Droge kruiden zijn er genoeg te vinden in de supermarkt. Ik vind het erg lekker om mijn pepers zelf te malen.  Daarvoor heb ik een koffiemolen gekocht (€10,00) en gedroogde pepers bij de toko. Ik kan je vertellen, dat smaakt een stuk beter dan chilipeper van de Albert Heijn.

Er staat 1 eetlepel, maar dat mogen ook 3 theelepels zijn.

Erg geschikt voor de BBQ:

  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • gemalen mosterdkorrels
  • gemalen tijm
  • komijnpoeder
  • Oregano
  • koriander
  • kaneel
  • rozemarijn
  • gember

Een rub smeer je op de buitenkant van het vlees. Laten intrekken is niet echt nodig, maar een uurtje kan geen kwaad.

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *