Dizzy dust

Op 18 november al geschreven en nu ook gebruikt. Eén van de drie dizzy pig rubs die ik via Spako uit Amerika heb gekregen, en waar ik van gehoord heb dat ze snel in Nederland verkocht gaan worden. Maar is dat de moeite waard?

De rub die ik als eerste heb geprobeerd is Dizzy Dust. Dit is als ik het foldertje heb begrepen de basis rub van Dizzy Pig. Je kan hem voor een hoop zaken gebruiken. Zowel het kruiden vooraf als achteraf is geen probleem en je kan het ook door je sauzen of spray’s doen. Ik heb de rub geprobeerd op een fatty. Dizzy Pig rubs worden gemaakt zonder zout en zonder conserveermiddelen. Ook wel prettig.

De smaak is niet heel erg verassend. Eigenlijk een standaard BBQ rub, maar dan wel helemaal goed. Zowel qua smaak als qua ingrediënten. Je kan deze op bijna al je gerechten gebruiken. Ik had hem wat pittiger verwacht, maar met wat pepers is dit zo opgelost.

Conclusie: Prima basis rub die je voor veel zaken kan gebruiken. Ik raad wel aan hem aan te vullen met wat gemalen pepers. Verwacht geen wonderen van deze rub, hij doet gewoon wat hij moet doen.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *