Basis kip rub

Deze basisrub is een mooi uitgangspunt voor je eigengemaakt rub. Je kan er van alles aan toevoegen, maar probeer hem eerst maar eens een keer zonder extra’s. Ik vind hem lekker! Onderstaande beschrijving is voor ongeveer 4 halve kippen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad / Djinten
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • halve eetlepel cayennepeper
  • 2 theelepels piment (allspice)
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Doe bovenstaande ingrediënten in een kom en mix door elkaar. Je wrijft (rub) de rub op de kip. Ongeveer 1 eetlepel per halve kip.

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *