HP Spicy BBQ saus

HP Spicy BBQ sauce is een BBQ sauce op basis van de Engelse wat zurige saus HP. Nu ben ik wat bevooroordeeld over BBQ sauzen omdat het meestal vol zit met liqued smoke. Dit goedje (wat trouwens wel natuurlijk wordt gemaakt) is rook opgesloten in een vloeibare oplossing. Je kent het wel van de rookworsten en ook de Keuringsdienst van waarde heeft er een keer een uitzending over gemaakt. De meest BBQ puristen hebben de schurft aan liqued smoke. Zelf vind ik het niet zo’n probleem als het in een sausje zit, maar vaak is het veel te veel en overheerst het alles.

 

HP_spicy_bbq_sauce

Terug naar de HP spicy BBQ saus. Hier zit volgens mij ook liqued smoke in, maar zeker niet te veel. Sterker nog ik vind dit een heerlijke saus! En dat komt vooral door de spicy taste. De saus is aangenaam pittig, maar blijft uitstekend in balans met de rooksmaak en de HP smaak.

 

Je kunt hier zowel mee marineren, moppen als dippen. Ik heb de saus gebruikt om kippenvleugels mee te in te smeren. Er zit ook suiker in de saus en dat zorgt ervoor dat het kan verbranden. Smeer je gerechten er dus iet gelijk vanaf het begin van de BBQ in met deze saus, maar doe het op het einde.

 

Dit is met voorsprong de beste saus van HP! Absolute aanrader.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *