HP Guinness sauce

HP_GuinnessDe HP Guinness saus is de saus van HP in samenwerking met (ja echt) Guinness. Nu vind ik het altijd wel leuk als twee bedrijven samenwerken en in dit geval heeft het ook nog eens een heerlijke saus opgeleverd. Je proeft de donkere biersmaak uitstekend terug in de saus. Vol van smaak en vrij krachtig. Wees er dus niet al te royaal mee, want echt alles gaat naar de saus smaken. Niet vervelend als je alleen Guinness wilt proeven, maar dan kan je beter een flesje of blikje bier kopen. Ik heb de saus zelf een keer gebruikt in een stoofpotje.

De saus is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt het gebruiken als marinade om het vlees meer smaak te geven. Marinades zijn wat zurige sausjes die je gebruikt om het vlees malser te maken. Omdat deze saus is gebaseerd op HP saus zit het met het zurige wel goed.

Mooier nog is om de saus als mopsaus te gebruiken. Je grillt dan eerst je vlees tot bijna klaar en op het laatst kwast je nog wat van de saus over je gerechten heen. Dit zorgt ervoor dat de saus niet verbrand, maar wel zijn smaak afgeeft aan je vlees.

En uiteraard kan je de saus ook koud gebruiken als dipsaus of alternatief voor curry, mayo of ketchup.

Ik vind deze saus een aanrader en mijn tip is dan ook om hem mee te nemen als je hem ergens tegen komt.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

één reactie

  1. Mariella
    26 oktober 2015
    Reply

    Waar kan je die hp-guinness saus kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *