Indirect volgens Weber

Dit artikel is eigenlijk alleen handig als je een ketel BBQ hebt. Zo’n ronde kogel idd. Ik heb er één van Weber, maar er zijn nog veel meer merken die dit soort BBQ’s maken en volgens mij komen ze allemaal op hetzelfde neer.

Nu zit er bij mijn Weber 57cm One Touch Gold (OTG) een instructie om indirect te BBQen. Dit indirect BBQen wordt is eigenlijk het warm roken van je vlees.

Indirect

Zoals je op bovenstaande foto kan zien beteknt indirect het plaatsen van twee zijkanten in je Weber. Hierdoor komen de kolen niet in het midden, maar blijven ze aan de buitenkant. Het vlees leg je dus niet bovenop de kolen, maar bovenop het aluminiumbakje. Zie hier:

 

De ketel vorm van je BBQ zorgt ervoor dat de de warmte in de ketel blijft en je krijgt en soort oven effect. Omdat je echter gebruik maakt van rookhout en kolen smaakt het wel anders dan in een oven.

Weber raad aan om (weber) briketten te gebruiken omdat deze lekker lang blijven branden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit meer op deze manier BBQ. Ik vind het oppervlak te klein en de BBQ wordt ook iets te warm. Maar dit is wel er handig om mee te beginnen. Het kan eigenlijk niet mis gaan.

Voorbeelden

Tussen de recepten door staan een hoop indirecte recepten. De bierkip blijft een een klassiekeren maakt altijd indruk!

Bierkip

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *