Grillen

Grillen

Grillen is (denk ik) de meest gebruikte manier van BBQen in Nederland. Je plaats boven direct vuur een rooster en legt daar je vlees, vis, groente en/of fruit boven. Door middel van de direte warmte gaart het voedsel erg snel. Dat is ook gelijkhet grote voordeel van grillen. Je voedsel is lekker snel klaar. Wel bestaat de kans dat het eten verbrand om de hitte nogal intens kan zijn.

Anana op de grill

Om ervoor te zorgen dat je voedsel niet aan het rooster blijft plakken smeer ik het rooster altijd in met olijfolie of boter. Hierdoor plakt het niet en krijg je ook nog eens mooie grillstreepjes. Probeer ook een hete en een wat minder hete kant te creëren. Zo kun je het wat dikkere vlees op minder hoog vlees grillen zodat de warmte door het hele vlees trekt. De dunne stukjes kunnen boven het hete vuur, maar draai wel snel!

Direct grillen

Voorbeelden

Kip is gegrild erg lekker. Hier vind je alle kiprecepten. De lekkerste vind ik de kippevleugels.

Ook varken is goed te grillen. Hier alle recepten, met als voorkeur de thaise spiezen!

Van de koe zijn de hamburgers het bekendst om direct te grillen. Biefstuk gaat trouwens ook erg goed

Groente en fruit zijn ook erg lekker gegrilled!

En van de vis is de zalm op plank natuurlijk een mooi voorbeeld. Maar ook forel is erg lekker.

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *