Weber BBQ cursus in Joure

Donderdag 19 november 2009 was het zover. Met een aantal leden van het BBQ forum zijn we de cursus Winterweberen van Weber gevolgd. In restaurant ’t Plein in Joure werden we ontvangen door Reitse Spanninga.

Lowland Smokers

De dag begin met een ontvangst in de keuken van het restaurant. We werden welkom geheten en na een uitleg over de hygiëne regels (die verscherpt waren ivm de mexicaanse griep) gingen we verder aan de bar. Ik schrijf bar, maar het is meer een grote uitlegtafel met camera’s en tv’s om alles goed te kunnen zien. Reitse begon met het uitleggen van de principes van de verschillende BBQ’s. Na deze uitleg was het tijd om de verschillende gerechten toe te lichten. Hier staat trouwens een link met de recepten voor deze gerechten. Ook werden er verschillende mensen gekoppeld aan de gerechten.

Na de uitleg gingen we naar buiten om het eerste gerecht te proeven. Zalm sate met prei soep. Deze was erg goed gelukt en naast het eten kregen we een uitleg over de WSM.

Weber Smokey Mountain

Na de zalm was het de beurt voor de gevulde kalkoenborst. Een heerlijk gerecht welke makkelijk van te voren te bereiden is, dus ideaal voor de kerstBBQ.

Kalkoenborst

Tijd voor de volgende gang. Kabeljauw kibbeling. Dit was een erg lekker gerecht, maar ik vond het weinig met BBQen te maken hebben. Waar het op neer komt is dat je frituurt in een wokpan op je BBQ. Nu heb ik zelf zo’n wok gehad en ik vond het een onding, vooral om schoon te maken. Maar zoals gezegd erg lekker:

Frituren op de BBQ

 

Kibbeling

Na het eten zijn we weer met de hele club naar buiten gegaan en werd het tijd om het hert te gaan bereiden. Door een groot stuk hert in te smeren met olie en dan snel te grillen word het stuk vlees erg smakelijk. Vooral ook de peperkorst werd gewaardeerd.

Mike grilt een hert

Hier is Mike van Life Fire concepts en forummember het hert aan het grillen.

Gegrilled hert

En ook Reitse bakt mee:

Hert op de BBQ

Hert van de BBQ

Leuk was ook het peertje, wat eigenlijk aardappel is.

Na het hoofdgerecht het nagerecht en dat was peer in filodeeg. Die ga ik zeker een keer namaken.

peer in filodeeg

Conclusie is dat ik een erg leuke dag heb gehad. Het eten was super, de mensen gezellig en uitleg helder. Je BBQed zelf niet en dat vond ik wel jammer.

Ik vond het vooral erg leuk om de Forumleden in het eggie te ontmoeten. We hebben ons zelf een naam gegeven: Lowland Smokers!

Lowland smokers

Heren bedankt voor vandaag. Ik vond het gezellig!

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *