Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus gaat het gebeuren. Samen met de BBQ-helden ga ik een heel varken BBQen, whole hog dus! En de BBQ? die gaan we eerst zelf bouwen.
Tijdens de opening van HarlemBBQ hebben de BBQ-helden en ik samen gejureerd. Uiteraard babbel je dan ook met elkaar en het bleek dat beide heren een dorpje verderop woonde. En dat ze graag een keer een whole hog wilde BBQen. Dat leek mij ook wel erg interessant en het plan was snel gesmeed. Na wat speurwerk op internet kwamen we al snel uit bij amazingribs. Hier staat vrij duidelijk uitgelegd hoe je en whole hog klaarmaakt en hoe je een pit voor het BBQen bouwt.
Locatie: Nijhof Baarn
De locatie was ook van belang. Want waar kan je makkelijk een BBQ pit bouwen van deze omvang? gelukkig vonden we in Nijhof Baarn al gauw de juiste partner. Volgende stap was het regelen van een varken. Gelukkig hebben de BBQ-helden een zeer goede connectie met slager Chris van Boeijen die het varken voor ons wil gaan voorbereiden. Het is een doerak varken geworden van ongeveer 70 kilo. Een Doerak varken is een echt Hollands varken dat veel buiten leeft.
Sponsors
De brine, de mobsauzen en de sauzen voor bij het broodje worden verzorgt de Dutch BBQ crew. En de broodjes levert het Stoepje (elke zaterdag op de Brink in Baarn).
De planning is dat we vrijdagmiddag gaan beginnen met bouwen. Omdat de pit op temperatuur moet komen beginnen we vroeg en hopen we dat de pit om 20:00 uur klaar is om het varken te plaatsen. Als alles volgens planning verloopt hebben we dan rond 12:00 uur zaterdagmiddag broodjes vlees. Maar hé, het is een BBQen, het kan dus ook een uurtje later worden.
De opbrengst van de broodjes, die we voor maar €3,50 verkopen, gaat naar zorgcentrum de Amerpoort.
Gedurende het evenement zullen we regelmatig foto’s en video’s posten via Facebook en Twitter. Je kan ons volgen op de volgende social media account:
SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE