Week lang BBQen

Heel veel BBQ

Omdat het de afgelopen dagen heerlijk BBQ weer was heb ik natuurlijk uitgebreid staan BBQen. En ik was niet de enige. Zo heb ik afgelopen week twee keer BBQ vlees gegeten, maar niet zelf staan BBQen. Ook wel eens leuk. 

In het dagelijks leven heb ik nog al veel te maken met klanten. Heel soms Cool komt een gesprek wel eens op het onderwerp BBQ. Eén klant was hier zo van gecharmeerd dat ik een uitnodiging kreeg om bij hem thuis te komen BBQen. Helemaal goed en we hebben heerlijk geBBQed. Was echt heel leuk. 

 

Kip op blik

 

 

De volgende recepten hebben we gemaakt tijdens deze BBQ:

Kip op blik 

Dit recept vroeg wat improvisatie. We BBQen namelijk op een Weber van 47 centimeter en ik had een mooie scharrelkip van 2 kilo. Dat gaat op het rooster dus niet passen. We hebben de kip dan ook met de voetjes in het water gezet. Concreet: geen rooster gebruikt, maar de kip in de vetopvangbak gezet. Dit ging prima. 

Mexicaanse worstjes 

Kip onder een steen (recept volgt)

Gerookte makreel

Gerookte zalm

En als uitsmijter heb ik van een mooi BBQ schort gehad. Er grappig:

Schort

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *