Weber Smoker

Er is weer een BBQ toegevoegd aan de collectie. Het was al lang een wens, maar het is nu toch gelukt. Een Weber Smokey Mountain, afgekort WSM. Ik zag trouwens dat Weber in Nederland hem zelf een Weber Smoker noemt, maar dat terzijde.

Het is één van de betere (en betaalbare) smokers die er te vinden is. Er zijn wel wat alternatieven zoals een ProQ of een oud drumvat, maar die zijn kwalitatief niet zo stevig als de WSM. De WSM ga ik gebruiken voor het BBQen van vlees. Dat gaat perfect met dit apparaat omdat je de temperatuur voor een lange periode constant laag kan houden. Ideaal voor pulled pork of Amerikaanse spareribs.

De WSm bestaat uit drie delen:

1. Het onderste deel

Weber Smokey Mountain

De zwarte schijf in het midden is de waterpan. Door het water in de pan blijft de temperatuur mooi stabiel. Het is tegelijk een soort hitteschild. Tijdens het BBQen gaat de waterpan in het middelste deel.

2. Het middelste deel (het wordt voorspelbaar)

WSM

Zoals je kan zien zit er een deurtje in waardoor je de kolen kan bijvullen en je water kan bijvullen. Er zitten twee rekjes in de WSM en je kan dus behoorlijke hoeveelheden tegelijk roken of BBQen.

3. De deksel

WSM

Met de deksel erop is de WSM af. Ik kan bijna niet wachten om te beginnen.

Ik heb de WSm gekocht bij een Intratuin. Het is een oud model WSM, de nieuwe hebben standaard een thermometer op de deksel. Ik ga de mijne ook voorzien van een thermometer. Voor de kerntemperatuur van het vlees blijf ik de meter van de Ikea gebruiken. 

Ondanks dat het een showroommodel was kreeg ik er toch nog een hoes bij.

WSM

 

 

 

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *