Mosselen op de DO boven de vuurkorf

Mosselen, erg lekker en ook nog eens gezellig om te eten. In een mosselpan kook je mosselen snel gaar, maar dat is wel vaak binnen. Waarom niet buiten mosselen koken?

We hadden zin in mosselen. Alleen vindt ik het veel leuker om buiten te koken en uiteraard het liefst op vuur. Dus een vuurkorf geregeld, de driepoot opgesteld en de dutch oven aan de haak gehangen.

dutch oven mosselen

Past allemaal prima. De mosselen kook je precies zo als je ze kookt op het fornuis. Nu heeft volgens mij iedereen hier een ander recept voor, maar de mijne is vrij eenvoudig. Ik doe eerst klein beetje boter in de pan, bak de soepgroente heel kort en dan giet ik er wijn of bier bij. Even laten staan en dan de mosselen erbij en natuurlijk een paar flinke scheppen sambal.

mosselen boven het vuur Mosselen

mosselen

Deksel op de dutch oven en als het stoom langs de randen uit de pan komt haal je de DO van het vuur. Even af laten koelen en nog een keer boven het vuur hangen todat de stoom er weer uit slaat. Klaar!

Vuur

Mosselen boven een vuurkorf

We waren met drie mosseleters en dachten aan 4 kilo wel genoeg te hebben. Helaas, we hebben 2 kilo bij moeten halen.

Mossels

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *