Vakantie

De afgelopen 2 weken had ik vakantie. Ondanks dat we een weekje weg zijn geweest en het weer zwaar belabberd was heb ik de BBQ een aantal keer aan kunnen steken. Ik heb niet echt heel erg bijzondere gemaakt, maar voornamelijk klassiekers. Maar hé, het zijn niet voor niks klassiekers. Zo zijn de zalm op plank, het vispakketje en natuurlijk de mexicaanse worst voorbij gekomen.
Maar uiteraard heb ik ook wat nieuwe dingen geprobeerd. eerst het slecht nieuws, de aardappels waren mislukt. Nog te hard van binnen en dus niet lekker. Dat gebeurt me wel vaker en de volgende keer ga ik ze dan ook koken. Deze keer heb ik ze ingesneden en gevuld met een spekkie. Dan wat Todd’s dirt erover en aftoppen met een plakkie kaas. Het leek me wel een goed idee, maar zoals genoemd was het resultaat bedroevend.
Aardappel
BBQ
Om maar even bij Todd zijn viezigheid te blijven heb ik ook een hamburger gemaakt met Todd’s dirt. Dat is echt de simpelste manier van hamburger maken. Beetje gehakt, beetje worest%5432@ sauce en natuurlijk Todd’s Dirt. Resulaat? heerlijke hamburgers die wel erg snel in elkaar te zetten zijn: Dirt Burgers.
Dirt Burgers
 
Ook de dutch oven moest natuurlijk gebruikt worden. Omdat we de avond ervoor flink aan de spareribs hadden gezeten bij Kepass in Zeist werd het tijd voor een licht soepje. Kepass is trouwens een aanrader om spareribs te eten. Ze gebruiken en erg lekkere marinade voor spareribs zodat je bijna niet proeft dat ze gekookt zijn. Maar kippesoep (of is het kippensoep?) op de dutch oven. Dat was een bijzondere ervaring. Omdat mijn Black Ranche kolen op waren moest ik me bedienen van waardeloos houtskool van fire-up. De verpakking van dit wanproduct staat vol met hoog calorische opbrengt en meer van dat soort onzin, de zak bevat echter vooral erg kleine stukjes houtskool waar je max anderhalf uur mee kan BBQen, en dan het laatste uur op halve kracht. Halverwege moest ik dus de kolen bijvullen. Hierdoor is de BBQ iets te warm geworden en toen ik na een uurtje na het bijvullen in de dutch oven keek was er bijna geen vocht meer….gauw water erbij en we aten dus een uurtje later.Vond het leuk om kippesoep in de dutch oven te maken, alleen heeft het vrij weinig meerwaarde. Ik had nog een blokje hout op het vuur gegooid, maar die smaak was niet terug te vinden.
Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *