Pulled pork op The Black Bastard

Zoals je hebt kunnen lezen was is laatst nogal druk met het bakken van Pizza. Ik ben ooit ook zo druk geweest met het maken van pulled pork op een Weber 57cm. Pulled pork is zo gaar gerookt of geBBQed vlees dat het makkelijk met een vork uit elkaar te halen is. Voor de duidelijkheid, het moet dus een uurtje of 12 op je BBQ liggen. En dat is best hard werken op een Weber One Touch. Je bent constant aan het temperaturen, kolen aan het bijvullen en sproeien. Dat kan makkelijker en wel op een Weber Smokey Mountain. Een bullet smoker die makkelijk een uurtje of 8 dezelfde temperatuur blijft.

Maar het kan nog veel en veel makkelijker. Op een Kamado BBQ. Nu heb ik The Black Bastard in de tuin staan om te testen. Dus daar maar eens een keer pulled pork op gemaakt.

Pulled pork, het blijft een mooi gerecht. De eerste keer dat je het maakt is het een soort overwinning op jezelf. Ik maakte voor het eerst pulled pork op een Weber One Touch Gold 57 cm. En zoals genoemd is dat erg hard werken. Maar je hebt wel eer naar je werk. Super mals vlees, gemaakt met bloed, zweet en tranen. Uiteraard hoort daar het s’nachts opstaan en checken bij.

Om het mezelf iets makkelijker te maken heb ik een aantal jaar geleden een Weber Smokey Mountian (WSM). Een Weber Smokey Mountain is een bulletsmoker die in staat is om voor lange tijd zijn temperatuur vast te houden. Pulled pork maken was nu een stuk simpeler. Eenmalig de WSM voorbereiden met een kolenbed, temperatuur in de gaten blijven houden, water bijvullen en na een uurtje of 15 is je pulled pork klaar. Het voorbereiden en onderhouden van het kolenbed en het bijvullen van het water maakt wel dat je de BBQ in de gaten moet blijven houden.

Omdat ik The Black Bastard in de tuin heb staan leek het me ook wel leuk om een keer pulled pork te maken op de grote zwarte kamado BBQ. Afgelopen zondag heb ik pizza’s gemaakt met de Dutch Pizza Ring 2.0 en daar had ik nog wat kolen van over. Die kolen in The Black Bastard gekieperd, klein beetje kolen erbij en de procureur in de BBQ geplaatst. toen de schuifjes goed gezet, en dat was het eigenlijk.Pulled pork van de Bastard

De Pulled Pork is er om 21:00 op gegaan en ik ben pas de volgende dag rond 10:00 weer geen kijken. De BBQ is de hele nacht netjes op 110C gebleven zonder ook maar één wijziging. De procureur was rond 10:00 bijna klaar en heeft er daarna nog anderhalf uur op gelegen. Resultaat? perfecte pulled pork.

Temperatuur van de Bastard en de Pulled Pork

Maar wat mij het meest verbaasde was de constante temperatuur van The Black Bastard en de gebruikte kolen. De BBQ is de 14 uur exact dezelfde temperatuur gebleven en na 14 uur lag de kolenbak nog voor meer dan helft vol. Super zuinig! Zo word BBQ wel heeeel erg makkelijk. Gewoon wat overgebleven kolen erin, stukje vlees erop en 14 uur later is het klaar.

Nu vind ik het persoonlijk wel erg leuk om een beetje te pielen met een BBQ en vuur. Maar eerlijk is eerlijk, dat kost ook best wel wat tijd. Als je makkelijk wilt BBQen met een verbluffend resultaat is een kamado BBQ zoals de Black Bastard een uitkomst. Niet alleen qua gemak, maar ook qua zuinigheid van de kolen.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *