Pulled Beef van de Weber OTG 57

Draadjesvlees! lekker uit de stoofpot, maar zeker ook van de BBQ. Als je het op de BBQ maakt heet het pulled beef, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb dit gerecht met behulp van een dutch oven. Nu is het sowieso een goed idee om een dutch oven toe te voegen aan je BBQ assortiment, maar geen paniek als je er geen één hebt. Het gaat ook prima in een aluminiumbak.

De laatste tijd zag ik regelmatig pulled beef voorbij komen. En dat zag er erg lekker uit. Plus: het is handig voor een wat grotere groep omdat je er mooie wraps van kan maken. Helaaml handig, want ik had ook nog flink wat pulled pork in de vriezer liggen. Het werden dus pulled beef en pulled pork wraps. In mijn zoektocht naar een lekker recept kwam ik verschillende versies tegen. Uiteindelijk heb ik het recept voor Peper Stout Beef van The Wolf Pit gebruikt als richtlijn.

Ingrediënten voor pulled beef

Mijn versie gaat uit van 10 volwassen, en ik had natuurlijk ook nog wat pulled pork wraps. Nu is de pulled pork niet opgegaan, de pulled beef wel. Als je dus alleen pulled beef maakt is een extra gerecht wel handig, of je maakt gewoon wat meer.

 • 3 kilo riblappen/sukade of een combi
 • 3 paprika’s (alledrie de kleurtjes is het leukst)
 • 1 flinke ui
 • 3 jalapeño pepers
 • 1 rode peper
 • 4 tenen knoflook
 • flesje guiness
 • 24 wraps
 • 4 bekertjes zure room
 • ijsberg sla
 • Rub voor rund (ik had de rub van de BBQ-helden)
 • optioneel: geraspte kaas

Voorbereiden

De voorbereiding is vrij simpel. Je strooit de kruiden op de riblappen. Je kan ook alvast de pepers, paprika’s en uien snijden. Dit kan uiteraard ook gewoon tijdens het BBQen. Je bent namelijk wel even bezig.

BBQen van de pulled beef

Ik heb de pulled beef op een weber OTG 57 gemaakt. Je zorgt ervoor dat je een mooie indirecte zone hebt en daar gaar je het vlees op tot ongeveer 65/70 graden. Je temperatuur van de BBQ is het mooist rond de 140 – 180 graden.

Pulled Beef BBQ 6

Het maakt niet uit als het vlees wat over elkaar ligt. We gaan het toch uit elkaar trekken.

Na een uurtje of 3 was de temperatuur van 65 bereikt en heb ik de dutch oven met de groenten op de BBQ geplaatst. De uien, pepers en parika’s heb ik even aangezet direct boven de kolen.

Pulled Beef BBQ 4

Na een minuut of 10 heb ik de riblappen bij de groente gedaan. Uiteindelijk moet het wel pulled beef worden en geen karbonades. Daar lijken ze nu het meest op.

Pulled Beef BBQ 3 Als alles in de dutch oven of in je aluminiumbak ligt kan de Guiness erbij. Dan weer een uurtje of twee lekker stoven met de deksel op de dutch oven of afgedekt in een aluminiumbak en je krijgt dit:

Pulled Beef BBQ 1

 

Er zat naar mijn smaak nog net iets teveel vocht in, dus ik heb de deksle van de dutch oven gehaald en het nog een half uurtje laten pruttelen. Dan haal je de pulled beef van de BBQ. De keuze is dan aan jou. Ik heb gewoon de dutch oven op de tafel gezet en de gasten zelf hun wraps laten maken zoals ze dat lekker vinden. Je kan natuurlijk ook zelf de wraps maken. Beetje pulled beef, beetje sla en eventueel wat kaas. Zuur roompje on the side en je hebt echt een heerlijk maal.

Pulled beef ius natuurlijk niets anders dan draadjesvlees, je kan het dan ook prima door de rijst of stampot doen. Ik vind het in ieder geval erg lekker!

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *