Opening Weber Original Store Amersfoort

Donderdag 16 maart 2016 waren BBQ-Junkie, RTLNiels, BBQ-Proof en ik uitgenodigd om de opening van de nieuwe Weber Original Store in Amersfoort mee te beleven. In Amersfoort is namelijk de allereerste Nederlandse Weber Winkel te vinden. Vooraf leek het me een leuk evenement van één van de mooiste BBQ merken en ik ben dan ook op de uitnodiging ingegaan. Dagje vrij genomen en donderdagmorgen samen met RTLNiels op de fiets gestapt naar Amersfoort. Maar was het ook de snipperdag waard?

BramBBQ bij de Weber Original Store

 

Mijn historie met Weber BBQ’s

Eerst even mijn historie met Weber. Mijn eerste echte BBQ was een Weber One Touch Gold van 47cm. Voor mij toen al een hele stap, wat hé wie koopt er nou zo’n dure BBQ! Let wel, dit was nog tijd dat de meeste mensen onder BBQen het cremeren van speklappen verstonden en dit deden ze meestal op een hele handige lavastenen bakjes. De 47 cm kreeg al snel gezelschap van een Weber Smokey Joey. Een beercan chicken is niet handig in een 47 cm ketel en kwam er een 57 cmOne Touch Gold bij. En om het feest compleet te maken ook een Weber Smokey mountain. Aangezien die door de komst van een Bastard niet meer nodig was heb ik deze geruild voor een nieuwe Weber Go Anywhere.

Daarnaast ik voor Weber in een tuincentrum de producten van Weber mogen aanprijzen voor het winkelend publiek. Dat was ook erg een erg leuke ervaring.

De meeste BBQ’s van Weber heb ik dus of in huis gehad of mee gewerkt. Van de buitenkeukens van Weber weet ik niet zoveel af. En nu dus een dagje kijken bij de Weber Original Store met alleen Weber spullen.

 

De Weber Original store in Amersfoort

Voor veel mannen en sommige vrouwen een bekend fenomeen. Als je naar het tuincentrum gaat altijd even langs bij de BBQ’s en het Weber hoekje. De Weber Original Store in Amersfoort heeft een beetje dezelfde uitwerking, maar dan in het groot. Een echt mooi aangeklede winkel met spullen van maar 1 merk: Weber.

De winkel is ruim opgezet en laat je kennis maken met zowel de BBQ’s al de buitenkeukens van Weber. En natuurlijk alle soorten en maten aan accessoires en gadgets voor je BBQ. Weber kleren, rompers of speelgoed?  Is aanwezig!

BBQproof op de speelgoed weber

De workshop ruimte van de winkel

Bijna de helft van het pand wordt gebuikt voor de workshopruimte. Een mooi ruim en sfeervol gedeelte met twee grote keukenblokken. Vindt ik persoonlijk wel lekker zoveel werkruimte. Meestal als je aan het BBQen bent ontbreekt het daar een beetje aan.

Via een paar grote deuren ga je via de workshopruimte naar buiten. Een flink afdak zorgt ervoor dat de BBQers droog staan bij regen, maar je bent wel buiten. Ik heb geen extreem grote afzuigers gezien, dus ik ga ervanuit dat het BBQen ook echt buiten is.

Al met al een erg mooie winkel waar je alleen al verlekkerd rond kan lopen.

BBQ plein bij de Weber Original Store

De opening van de Weber Original Store

Maar we waren niet alleen uitgenodigd om de winkel te bekijken. Na de formele opening van de winkel mochten we achter de grill plaatsnemen. Op het pleintje naast de winkel waren een aantal Weber Grill Masters al lekker bezig pulled pork en soep te maken. De hele dag door hebben deze mannen en vrouw voor heerlijke hapjes van de BBQ gezorgd. Vooral de pulled pork van de Weber Summit was zeer smakelijk.

Wij (de vijf bloggers) mochten aan de slag met een mysterie box. Hierin zaten veel groenten, gehakt, kipsate en varkenshaas. Zoals het echte BBQers betaamt had Bastiaan natuurlijk zelf bacon meegenomen, want wat is BBQen zonder bacon?

Eerst kregen we echter een uitleg van de Weber Gensis II buitenkeuken door Reitse Spanninga. Dat was maar goed ook, want we hebben alle vijf geen ervaring met buitenkeukens op gas. Uiteindelijk bleek hij best handig te zijn om de groenten op te grillen.

Weber Genesis II groenten grillen

Gelukkig stond er ook een BBQ tot onze beschikking, de nieuwe Kettle plus. Verrassend leuk BBQtje, met een aantal erg leuke aanpassingen. Zo zit in er in het kolenrooster een kuiltje waar je de aanmaakblokjes in kan doen en heeft de BBQ een beugel aan de achterkant om je deksel in te schuiven. Verder voelt de BBQ best wel stevig aan en ook de afwerking is goed voor elkaar. Omdat we eigenlijk alleen aan het grillen waren was deze setup (genesis II en Kettle plus) prima.

Weber Kettle plus

 

Hamburgers met groentesalsa, varkenshaas en sate

Best handig om met vijf BBQ liefhebbers een aantal gerechten te maken. We waren het eigenlijk direct met elkaar eens en binnen een uur hadden we een hamburger met groentesalsa, varkenshaasspiesjes, varkenshaas met spek en saté van kippedijen van de BBQ en de buitenkeuken getoverd. Vooral de hamburger met groentesalsa was erg lekker.

Hamburgers met groente salsa

Steak wedstrijd

Na ons waren de mannen van de steakwedstrijd aan de beurt. Zes grote kerels die een perfecte steak moesten bereiden. En dat lukte. Er kwamen zes mooie stukken vlees (met garnituur) van de BBQ’s die beoordeeld werden door een uitstekende jury. Leuk om te zien dat ze er alle zes vol voor gingen.

BBQ plein

De middag hadden we mooi de tijd om even bij te praten. De Weber Original Store heeft een mooi pleintje naast de winkel waar we prima van het prachtige weer konden genieten. BBQ Junkie kende ik nog niet, en dit was een mooie gelegenheid om even kennis te maken. Aan het einde van de middag kwamen de twee heren van de BBQ-helden ook even langs. Altijd goed om die weer even te spreken. Zo ging het eigenlijk steeds meer lijken op een BBQ meeting! en volgens mij is dat deels ook wel een beetje het idee achter de Weber Original Store. Naast, uiteraard, het aanbieden van de Weber producten ook een soort ontmoetingsplaats voor de liefhebber. Al dan niet tijdens een workshop of demo.

Weber romper voor de liefhebber

Weber Summit Charchoal

De Weber Summit Charcoal! wat een monster van een BBQ. Ik heb hem nu aan het werk gezien en ik ben oprecht onder de indruk. De Summit zit zeer stevig in elkaar. Het deksel is meer een soort kluisdeur. Wat ik vooral gaaf vindt aan de summit is de manier van temperatuur regelen. De zeer prettige chef-kok liet even zien hoe je in een paar minuten sterk kan zakken qua temperatuur. En dat is wel erg handig. Verder is het grilloppervlak natuurlijk belachelijk groot. Helemaal met een een extra rekje op het rek. De hele look en feel van de Summit charcoal zit gewoon goed. Als ik moest kiezen tussen de Summit en Kamado, dan wist het wel..

Weber Summit Charcoal

Conclusie

Ik kan nu al verklappen, het was de snipperdag meer dan waard! Met de Weber Original Store heeft Weber een een gave winkel neergezet met gepassioneerd personeel. Zo is store manager Yorrick een oude bekende die ik op elk BBQ weekend wel tegen kom. Die weet wel hoe je moet BBQen! Daarnaast is het gewoon gaaf om in winkel te lopen waar ze alleen maar je favoriete speelgoed verkopen. Ook gaaf, aan het einde van de dag werden we bedankt met onder andere een i-Grill2. Altijd handig!

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

één reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *