Low & slow les 5: Pulled pork

En dan hier de laatste les. Pulled Pork.

Low&Slow

Basis Low&Slow

Les 1: Gemarineerde kip

Les 2: gepekelde kip

Les 3: Baby back ribs

Les 4: Spareribs

De laatste les uit het boek Low&slow van Gary Wiviott. Pulled pork. Dit Amrikaanse gerecht is bijzonder. Het duurt namelijk minimaal 6 uur voor het klaar is. 10 tot 22 uur is eigenlijk normaler, ik heb er 10 en een half uur over gedaan. Echt leuk om een keer te maken en het resultaat mag er dan ook zijn. Zeer mals, sappig en gekruid vlees.

Het recept staat hier. 

Pulled pork sandwich

Zoals gebruikelijk is ook deze keer weer low&slow gegaan. Dus zeer langzaam garen van het vlees. Het idee erachter is dat het vlees (2 kilo procureur) op het plateu komt. Het plateu is de fase waarop het vet zich door het vlees heen gaat smelten. Dit duurt nogal lang en zorgt ervoor dat de temperatuur gaat zakken. Het zorgt er ook voor dat het vlees heel sappig wordt.

Procureur

Eerst snij je een deel van het vet weg. Niet teveel, want dat zorgt voor de sappigheid. Dan smeer je de procureur in met je favoriete rub. Zorg ervoor dat je er veel op smeert.Een deel van de rub bewaar je voor de wash of de mop. Zorg ervoor dat je een kerntemperatuurmeter heb. Die van de Ikea werkt goed en kost een euro of 6.

Pulled pork op de BBQ

Dan is het zaak je vuurtje aan te houden op ongeveer 120 graden in de BBQ. Je pulled pork is klaar las het vlees de 90 graden aantikt.

PP bijna klaar

Pulled pork is klaar

 

Uurtje laten rusten en je kan de twee vorken pakken. Met die twee vorken trek je het vlees uit elkaar. O ja, het zwarte korstje heet Mr. Brown. Dat is dus niet verbrand!

Uitelkaar getrokken pulled pork

Het resultaat doe je samen met je favoriete saus op een broodje. lekker!!!!

Broodje PP

Dit was de laatste les van low&slow. Ik vond het erg leuk om te doen en kan het iedereen aanraden. Je leert er meer te vertrouwen op je smaak, gevoel en tast in plaats van op dure thermometers en dergelijke. Ik vind een thermometer wel handig dus ik luister niet zo goed. Toch leuk, maar het wordt wel weer tijd voor vis en wat meer gegrill.

 

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *