St. Louis style ribs

Omdat ik mijn grote spareribs erg lekker vond, maar ik de botjes aan de zijkant miste ben ik even op zoek gegaan naar een uitleg. Het boek Low&Slow heeft het er zelf ook al over. Je kan alles (zoals ik heb gedaan) er aan laten zitten. Dit wordt ook daadwerkelijk spare ribs genoemd. Je kan de spare ribs ook st. Louis-style knippen. Dan krijg je dus dat ze er hetzelfde uitzien als baby back ribs (zo worden spareribs in nederland genoemd), dus met ribbetjes aan de zijkant.

Je kan ook de zijkanten eraf snijden en er een mooi stuk van maken. Naast dat dit er wat beschaafder uitziet, zie je de ribben ook. In het filmpje laten ze ook mooi zien hoe je het membraan er snijd. Zo mooi is mij nog nooit gelukt! Volgende keer snij ik mijn ribben st.Louis style. Uiteraard volgt daar een verslag van. 

Filmpje om het duidelijk te maken:

{youtube}H_MGM_RRTUQ{/youtube}

Ik vond de mijne wel prima zo, maar je kan ze dus zelf trimmen.

Spareribs spare ribs

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *