HP BBQ sausjes getest

Een tijdje geleden kreeg ik van een oud collega een aantal sauzen van HP en één van Heinz. Ik was vooral geïnteresseerd in de BBQ sauzen en ik heb ze nu allemaal geproefd. De sauzen die ik heb geproefd zijn:

HP Guinness sauce

HP original BBQ sauce

HP Spicy BBQ sauce

Heinz fiery chilli twisted ketchup

HP sausjes voor op de BBQ

Van deze was alleen de Heinz ketchup niet van HP. Deze heb ik wel het eerste geproefd op een hamburger. De waarschuwing vooraf dat deze ketchup toch echt verschrikkelijk pittig is heb ik uiteraard genegeerd. En terecht. De ketchup heeft een lekkere pittige smaak, maar ook weer niet zo pittig dat hij niet meer te eten is. Voor de duidelijkheid, ik vind pittig eten niet snel te pittig. Ik vind deze ketchup wel erg lekker. Normaal gesproken gebruik ik voornamelijk curry (van Hela natuurlijk!!) omdat ik ketchup wat te zoet vind. De Heinz fiery chilli twisted ketchup is hier echter een mooie aanvulling op.

De HP Guinness sauce had ik ook al snel te pakken. Wat is er mooier om twee van de mooiste dingen in het leven te combineren? BBQen en bier drinken. Dus een lekkere stoofpot gemaakt. Helaas had ik toen mijn Dutch Oven nog niet en moest ik het in een aluminium schaal klaarmaken, maar dat gaat met een beetje aandacht ook prima. De HP Guinness sauce is een heerlijke volle saus met een duidelijk Guinness smaak. Aanradertje!

Dan de twee BBQ saucen van HP. Omdat ik niet zoveel saus gebruik heeft het even geduurd voordat ik ze uitgebreid heb kunnen proeven. En er zaten twee kanten aan deze sausen. Zo kan ik vrij kort zijn over de HP Original BBQ saus. Dit is niks bijzonders en voegt weinig toe aan de BBQ sauzen die in het schap van de gemiddelde supermarkt staan. De HP Spicy BBQ saus is een ander verhaal. Je blijft eten van deze saus. En vooral omdat er een lekker pittige nasmaak aan de saus zit. Deze pittigheid past perfect bij het zure en rokerig van de HP saus en maakt er een top geheel van. Als je deze saus ergens tegen komt kan je hem blind meenemen. Ik hoop dan ook dat we hem binnenkort in het Nederlandse supermarkt schap mogen verwelkomen.

K. nogmaals dank voor de sausjes. Als je nog aan wat flesjes HP Spicy BBQ saus kan komen weet je waar je ermee naar toe kan.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *