BBQen bij vrienden

Omdat ik weer wat mensen enthousiast had gemaakt over BBQen werd ik laatst gevraagd om een keer wat gerechten te komen voordoen op de BBQ. Dit gebeurt helaas Tongue out vaker. Mensen kopen een mooie BBQ en missen eigenlijk een soort opstart om de BBQ in wijden. De hamburgers en dergelijke gaan prima, maar er knaagt vaak een gevoel dat er meer mee kan. Omdat ik denk dat meer mensen zullen mensen (huh?) kennen hierbij mijn ervaringen met het BBQen voordoen bij een ander. 

Het is erg handig om eerst eens goed na te vragen wat voor BBQ iemand heeft. Hoop op het antwoord: Weber. Dan rest nog één vraag namelijk een ketel vorm of een gasser. Omdat ik mensen indoctrineer met houtskool kopen de meeste vrienden gelukkig een houtskool. 

Het verstandigst is om een soort lijstje te maken van zaken die je wil gaan maken. Tip is om het niet te gek te maken de eerste keer. Dus basis gerechten, basis rubs en niet te ingewikkeld. Het gaat erom dat de mensen aangestoken worden met het BBQvirus!

Mijn lijstje voor een BBQ met 9 mensen was:

Bierkip

MOINKballs

Zalm van de plank

Pikante kippevleugels

Mexicaanse worst


Zoals de oplettende lezer al heeft gezien beginnen we met indirect BBQen. Het materiaal was een Weber Compact 57. Ik had nog nooit op deze BBQ geBBQed, maar het is echt een uitstekende BBQ.

Weber compact 57

Hij is wel wat lager dan een One Touch, maar dat mag de pret niet drukken. De bierkip gaat in plaats van op het rooster gewoon op de aluminium opvangbak. Zoals ook te zien is op de foto’s houdt dat niet alle sappen tegen. Als de opstelling toch indirect is kunnen de MOINK ballen er na de kip op.

MOINK ballen

Dit is een vrij simpel gerecht, wat vaak grote indruk maakt. Na het indirect BBQen werd de Compact omgevormd naar direct grillen. Nieuwe lading kolen erop en dat betekent dat hij lekker warm is. Ideaal voor de zalm op de plank dus.  Als deze klaar zijn is het tijd voor mijn favoriete recept: Pikant kippevleugels. Om ze nog iets pikanter te krijgen heb ik er n0g wat peperpoeder overheen gedaan. Heerlijk!

Kippevleugels Kippevleugels

En na de vleugels gelijk door naar de Mexicaanse worst. Dit is ongeveer het eerste recept op mijn site, maar een blijvertje. Mooi gerecht om te laten zien dat je met makkelijke en simpele ingrediënten iets heerlijks kan maken.

Worst met salsa

Nog even de tips op een rij:

1. Houdt het simpel

2. Eerst indirect en daarna direct

3. Gebruik basis ingrediënten

4. Zorg ervoor dat je iets handigs zoals hamburgers achter de hand hebt. Je kan ze altijd nog invriezen.

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *