Koninginnedag 2010

Koninginnedag 2010 was het zover. We konden eindelijk weer een keer in de tuin zitten. Als we kunnen zitten, moet BBQen ook lukken en het is een BBQ geworden. Zoals eerder vermeld heb ik het nieuwe boek van Steven Raichlen binnen en daar gelijk een gerecht uit geprobeerd.  Omdat mijn WSM ( de BBQ voor het laegh ende traegh roken) nog ergens anders logeert heb ik de ouwe trouwe Weber One Tough Gold (OTG) aangestoken. Voornamelijk om direct te grillen.

De maaltijd begon met het gerecht uit Steven zijn boek. Het is een Servisch gerecht met de naam rolovani punjeni raznjici. Vertaald in het engels wordt dit bacon cheese pork roulade. Omdat ik zowel bacon als kaas erg kan waarderen is het geen verassing dat dit het eerste gerecht is wat ik koos..

De bacon kaas varkens roulade (oudhollandsche vertaling) zijn dunne plekjes varkenshaas opgerold om een stukje kaas, ui en augurk, met daaromheen bacon.

Bacon cheese prok roulade

Deze rolletjes gaan op spiesjes en worden gegrilld. Heerlijk! Uiteraard staat het recept hier.

Bacon kaas varkens roulade

Deze keer ook hasselback aardappelen gemaakt (recept). Op het BBQ forum heb ik die een paar keer voorbij zien komen, onder andere bij Fred. Check hier zijn website!. Hasselback potatoes zijn aardappel die net niet helemaal zijn ingesneden. Het ziet er ongeveer zo uit:

Hasselback

hasselback

Ook de hamburgers mochten niet ontbreken. Het waren zelfgemaakte hamburgers, al heb ik geen idee meer wat ik allemaal door het gehakt heb gedaan. In ieder geval heb ik wel wat kaas in de hamburgers verstopt. Dat was wel een goed idee!

Kaas in hamburgers

Helaas geen foto’s van het eindresultaat. Dat is er wel van de alltime favorit de mexicaanse worst. Als ik ga grillen is deze topper er meestal wel bij. Makkelijk, bijzonder en zeer smakelijk. Ik had alleen geen zin om de kaas te raspen:

Mexicaanse worsten

Mexicaanse worstjes

Het recept van deze worstjes staat al heeel lang op mijn site, maar het blijft een absolute topper.

Ik ben blij dat de Q weer aan kan, de inwijding was iig zeer geslaagd!!

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *