Eend van de BBQ

Eén van mijn favoriete recepten is kip van de BBQ. En dan het liefst een kip op blik bier zoals de brewmeister chicken. Maar om nu elke week een kip van de BBQ te eten (wat zeg ik nu? natuurlijk wil ik dat!), soms moet je ook eens wat anders maken. En dat anders is een eend geworden.
Eendje van de BBQTamme eend om precies te zijn. Die zijn namelijk een stuk groter dan de wilde varianten. een tamme is zo’n 2 kilo, een wilde gemiddeld 1 kilo. Dat wist mijn poelier me in ieder geval te vertellen. Omdat ik de eend voor kerst op het menu had gezet en er nogal wat eters waren een tamme eend van 2 kilo.Eendje lakken

De eend heb ik eerst ingesneden en daarna gevuld met sinaasappels , boter en kruidnagels. Vervolgens op een ovenschaal met rooster geplaatst. Beetje port en sinaasappelsap over het beestje en een beetje port in de ovenschaal. Gelijk een tip. Doe flink wat vocht in de ovenschaal of pak hem in in alufolie. Het vet is namelijk nogal hardnekkig. Ik heb de schaal dan ook weg moeten gooien. De tuinslang, nachtje in de week en flink boenen kreeg de boel niet schoon.

BBQ eendIk heb hem daarna met schaal en al op de BBQ geplaats. De BBQ was ingericht om indirect te BBQen op een graad of 180 – 200. Mijn zwager was zo vriendelijk om een mooi currylakje mee te nemen die eigenlijk bedoeld is voor visjes, maar ook lekker is op eend.

Uiteindelijk heeft het beestje ruim 2 uur op de BBQ gelegen. En de smaak? heerlijk!

Recept hier

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

2 Comments

 1. Hermien
  30 augustus 2016
  Reply

  Om je rooster etc schoon te krijgen laten weken in citroensap. een citroen open snijden en alles insmeren. Even wachten en het gaat er heel goed af met een bostel of doek en warm water

 2. BramBBQ
  30 augustus 2016
  Reply

  Hallo Hermien,

  Hartelijk dank voor je reactie. Ik ga deze zeker proberen. Voor mij werkt een nachtje in het natte gras ook altijd goed.

  Groet Bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *