Dutch oven

Een dutch oven. De naam klinkt leuk, maar wat is het? De dutch oven is een gietijzeren pot waar je in kan koken en bakken. Je kan hem op de grond zetten en er kolen op en onder doen, of je zet hem in de BBQ! en dat is natuurlijk interessant. Je kan hem trouwens ook boven een kampvuurtje of vuurkorf hangen als je een driepoot hebt.

Dutch oven

Ik heb dus zo’n dutch oven aangeschaft. Enerzijds om er soep, stoofpotten en chili te maken, maar ook zeker voor aardappelschotels en brood. Het model dat ik gekocht heb is Qvist Wolf een 6 qt. Het ding weegt ruim 7 kilo.

Voordat je een Dutch Oven kan grebruiken moet je hem inbranden met olie. Hoe dat in zijn werk gaat is te lezen op het BBQforum. Ik zal binnenkort mijn ervaringen met het inbranden ook opdeze site plaatsen.

Dutch oven sesoning

En de dutch oven is ook gebruikt. Omdat ik weinig zin heb om de dutch oven steeds opnieuw te voorzien van een nieuw laagjes olie is wordt het aangeraden om er de eerste keer spek in te bakken. Geen probleem, bacon is altijd goed. Het eerste gerecht is dan ook een aardappelschotel met bacon en uiene geworden. Lekker simpel en ideaal om je dutch oven te leren kennen.

Aardappelschotel in de dutch oven

En inderdaad heb ik er weer wta bijgeleerd. Namelijk dat zo’n ding best warm wordt en je het er niet te lang in moeten laten zitten. De schotel was erg lekker, maar ik vond de bacon iets te ver gebakken.

Dutch oven aardappel

Verder ben ik erg blij met mijn nieuwe speeltje en zal er op brambbq veel over gaan vertellen!

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *