De vleesbijbel van Gert-Jan Kiers

Voor mij was een aantal jaar geleden de reis in de gemiddelde groothandel één grote verassing. Ik was namelijk op zoek naar een mooi stuk vlees voor op de BBQ. Tegenwoordig kan je bij zelfs bij de supermarkt bavette vinden, maar dat was 10 jaar geleden wel anders. Het was zoeken en verbaasd zijn over de verschillende stukken vlees die er werden aangeboden. Kalfsmuis, Jodenhaas, zijlende en dat alles met of zonder ketting? Ik heb vaak zat op goed geluk een stuk meegenomen. Met wisselend resultaat. De oplossing? de vleesbijbel.

Maar voor die vraagstukken is nu een oplossing. In de vorm van een boek, een gaaf boek: de Vleesbijbel van Gert-Jan Kiers, aka demoslager. Gert-Jan is een zeer bekend persoon binnen de BBQ scene. Daarnaast maakt hij geweldige filmpjes voor Foodtube. Aanrader! Maar nu dus een boek. En wat voor één. Het boek mag met recht een bijbel worden genoemd. En  niet alleen door de omvang.

Vleesbijbel

De opzet van de vleesbijbel

Verwacht geen standaard kookboek. Dit is een echt instructieboek met een erg heldere uitleg en mooie foto’s. Het boek begint met het toelichten van de verschillende soorten dieren en rassen. De persoonlijke manier van schrijven zorgt regelmatig voor een glimlach. Gert-Jan Kiers beschrijft in de vleesbijbel zowel rund, kalf, lam en varken. Van elk dier laat hij zien hoe het wordt gesneden en waar de verschillende delen vandaan komen. Dit alles met zeer duidelijke foto’s en toelichting. Als je dus wil weten waar die jodenhaas vandaan komt, met dit boek weet je het precies!

Vleesbijbel

Is de vleesbijbel een BBQ boek?

Op de vraag of de vleesbijbel een BBQ boek is het antwoord simpel: nee. Het is een instructie en informatieboek over vlees. Je gaat door dit boek niet beter je BBQ aansteken. Wel leer je veel over de verschillende soorten vlees en de vooral ook waar de verschillende delen vandaan komen. Persoonlijk vindt ik het boek een regelrechte aanrader!

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *