beef & steaks butchers bootcamp

Een workshop over het werk van een slager: Beef&steak butchers boy bootcamp.

Het BBQforum is natuurlijk een prachtige plek om je info vandaan te halen en te ouwehoeren over BBQen. Dat niet alles koek en ei is in de BBQ wereld bewijst wel het feit dat 2 moderators van het BBQforum zich hebben afgescheiden van het BBQforum en hun eigen digitale BBQ hangout hebben gemaakt: Het BBQgenootschap.

Ondanks dat ik het nogal onnozel vind dat we in Nederland twee BBQfora hebben ken ik zowel de heren van het BBQforum als van het BBqgenootschap erg goed en ben ik dus aangesloten bij beide fora. Met mij trouwens nog meer mensen en wat je dan krijgt is dat er op beide fora veel dezelfde berichten staan. Vrij zinloos, maar het is niet anders.

Waarom ik dit vertel is omdat we met het BBQ Genootschap afgelopen zaterdag (voor de late lezer, dat was 7 januari 2012) naar Beef&Steak zijn geweest voor hun Butcher Boy Bootcamp. Inderdaad een slagersachtige cursus waarbij je meer leert over vlees en de manieren van uitbenen en snijden.

Noskos van BBQ-nl.com had dit samen met Frits van easterwoordbbq.nl (beide heren zijn oprichter van het BBQGenootschap) geregeld met Beef&steak, dus we hadden een mooi groepje BBQfanaten bij elkander.

Beef&Steak butcher boy bootcamp

Butchers boy bootcamp

Als eerste kregen we onderricht in de koe. Jan Faber van Beef&steak wist erg leuk te vertellen over een aantal rassen, hun omgeving en hoe ze smaken. De rode draad was: vet zorgt voor de smaak. Dus hoe vetter hoe meer smaak en ook hoe duurder.

Jan Faber Beef&Steak

Na de uitleg van Jan was het de beurt aan Matthijs en zijn vader. Er was gezorgd voor een half varken. Deze werd netjes en vakkundig uitgesneden door de heren en hierbij kregen we per deel te horen wat de benaming is. Knap om te zien hoe een echte vakman een mooi stuk vlees kan snijden en verdelen.

 

Snijden beef&steak butchers boy bootcamp

Na de demonstratie mochten we zelf aan de gang. En wel met onze favoriete kookmachines: BBQ’s!. Beef&Steak had een aantal BBQ’s voor ons klaar staan waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini, een texas grill (ElCheapo) en voor de vorm een gasBBQ. Ik hoef niet uit te leggen waarom de gasBBQ uit is gebeleven neem ik aan…

Als eerste hebben we een aantal verschillende hamburgers gegrilled. En ze smaken inderdaad allemaal verschillend. Nu vind ik een hamburger niet echt bijzonder en geef er dan ook niet zo snel extra geld aan uit.

Hamburger van beef&steak

Voor alle deelnemers lag er ook nog een mooie T-bone klaar.

T-bone van beef&steak

Ook die waren erg lekker!

Al met al was het niet alleen een leerzaam, maar ook vooral een gezellige middag met heerlijk eten. Ik kan de butcher boy bootcamp van beef&steak van harte aanbevelen. Ik heb nog geen vlees bij beef&steak besteld, maar als ik zie hoe ze met vlees en bereiden van vleesbezig zijn kan dit niet anders dan super zijn! ik kan niet anders zeggen dan een geslaagd eerste evenement van het BBQgenootschap!

Zoals genoemd was Noskos ook aanwezig bij de cursus. Zijn verhaal staat hier.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *