BurenBBQ met piri piri garnalen

BBQen met de buren. Altijd gezellig een burenBBQ. Helemaal nu allebei mijn buurmannen een weber en een rookkast hebben. We wonen met zijn drieën naast elkaar en als we nu alle drie de rookkasten aansteken krijg je een mooi rookgordijn over de hele buurt. Het grote voordeel is natuurlijk dat je nooit iemand zal horen klagen over een rooklucht…

We hadden afgesproken alle drie wat te gaan maken en na wat afstemming zijn er zeker mooie dingen van de Weber af gekomen. Buurman links ging voor onder andere een mooie rosbief. Heerlijk!

Ook de vleugels van buurman rechts waren erg lekker. Mooi recept met honing en sesamzaadjes.

Piri Piri Garnalen

Zelf heb ik een flinke entrecote en piri piri garnalen gemaakt. En vooral de garnalen waren erg lekker. Het recept is een variatie op het recept van Steven Raichlen uit het boek Planet Barbecue. Aanrader! Snel, makkelijk en vooral erg smakelijk! Het is wel opletten dat de garnalen niet door het rooster vallen.

Piri piri garnalen op de BBQ

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *