Bierkip in de zon

Bierkip in de zon

Vorige week was in tegenstelling tot dit weekend prachtig weer. Dus uiteraard de BBQ weer laten vlammen. Het was al een poos geleden dat ik weer eens een bierkip heb gemaak, dus dat recept was deze keer aan beurt.

Begonnen met het kopen van een blik cajun kruiden bij de Jumbo. Dit zijn erg goede kruiden! de scharrelkip er geheel mee ingesmeerd en wat van de kruiden in het bierblikje gedaan. De kip op het blik zetten en de BBQ kan aan. Zorg dat je niet teveel kolen gebruikt. Ik heb het deze keer met kokoskolen gedaan en omdat deze langer branden hoefde ik ze niet bij te vullen. Das wel handig. Na anderhalf uur is de kip klaar en kun je hem opdienen.

 

Kip op het blikkie

Meer foto’s zien? klik op lees meer

Voorbereiding op de Bierkip

Een mooie scharrelkip gekruid met canjun kruiden

Het bierblikje voor in de bierkip

de bierkip is klaar

De bierkip in halvies

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *