Boek: BBQ tapas

Nog voor onze vakantie was het boek BBQ Tapas van Kurt Dekonick op mijn deurmat gevallen. Ik had allen niet echt tijd om het goed door te nemen en dat heb ik nu wel gedaan.

BBQ tapas

Kurt heb ik twee keer in levende lijve mogen ontmoeten. De eerste keer was tijdens het Laegh ende traegh evenement in Haarlemmerliede in januari 2010. In de sneeuw kwam Kurt samen met 2 collega’s en de grote King of BBQ mee BBQen.  Een indrukwekkende machine waarin een heleboel vlees, vis en groente geBBQed kan worden. Dit hebben ze ook aangetoond door ons te trakteren op de heerlijkste gerechten. Vooral het buikspek was fenomenaal!!

De king of BBQ

Ook tijden de bijeenkomst in Putte was Kurt van de partij. Met de Queen of BBQ had hij een kleinere BBQ mee, maar ook dat is een machtig apparaat. In plaats van een lange dunne buis zoals de King is de Queen een kortere dikker buis met een rotisserie erin. Ook hier was het buikspek weer heerlijk.

Dat Kurt goed kan BBQen heb ik zelf ondervonden. Hij heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en je merkt dat hij het al een behoorlijke poos doet, ook in competitie verband. Maar hoe zijn zijn schrijfkunsten?

Het onderwerp van het boek BBQ Tapas is wel duidelijk. Kleine hapjes gemaakt op de BBQ. Ik vind het een leuk initaief voor een BBQ boek. De meeste boeken die ik heb schrijven wel over appitizers,maar dat is meestal toch een ondergeschoven rubriek. Om een heel boek aan de appitizers (want dat zijn de BBQ tapas eigenlijk) te wijden is handig voor de BBQer en leuk om te lezen.

Het boek beschrijft 40 gerechtjes die je op de BBQ kan maken. De uitleg is helder en er staan erg veel foto’s bij. En niet alleen foto’s van het bereide gerecht, maar ook van de bereidingswijze. Dat kan ik zeer waarderen. Wel jammer is dat er naast de bereiding geen extra verhaaltje of praatje is toegevoegd. Ik vind het altijd grappig om te lezen hoe een gerecht tot stand is gekomen, of waar de kok het voor het eerst heeft geproefd.

Naast de uitleg over de te maken gerechten geeft Kurt ook uitleg over het gebruik van je BBQen allerlei allerhande tips om je BBQ beter te gebruiken. Uiteraard ook weer vergezeld met foto’s.

Al met al vindt ik het een erg leuk boekje met veel bruikbare recepten en tips. Als je op zoek bent naar een BBQ boek dat niet de standaard gerechten behandeld, maar juist kleine hapjes als middelpunt heeft is BBQ Tapas je boek!

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *