BBQ saus

BBQsaus. Het blijft een vreemde gast tijdens het BBQ. Heb je net je stinkende best gedaan en je ziel en zaligheid in een prachtig gerecht gestopt, wordt je stuk vlees verzopen in de saus door een BBQbarbaar. Toch kan een sausje best lekker zijn naast je vlees. Moinkballen dippen we zelfs in de BBQsaus. Niet alleen lekker, maar door de honing in de saus krijg je ook een mooi laagje.

Maar wat voor saus gebruik je bij wat voor vlees of vis? Dat is niet zo heel moeilijk, gebruik de saus die je lekker vindt. Ik snap dat dit een antwoord is waar je niks aan hebt, dus ik zal je wat tips geven. Zo mag ik graag de Carolina mustard sauce maken en eten, maar dan moet ik er wel aan denken het een dag van te voren maken. Als ik dat vergeet (vaak, heel vaak) maak ik een soort standaard BBQ saus. Ik gebruik hiervoor Heinz (helaas geen plaatje. die site van Heinz is $%$#@%) bbq saus. Dit is een klein flesje, maar je hebt niet zoveel nodig voor een flinke bak. De inhoud van het flesje spuit je in een kom en daar doe je flink wat honing bij. Het is ook lekker om dezelfde kruiden die je op het vlees hebt gedaan ook in de saus te doen. Als je van pittig houdt doe je er wat chilisaus bij, moet de saus wat milder zijn is ketchup je vriend. Probeer het eens en je zal zien dat je een heerlijke BBQsaus krijgt.

Maar waarom is het BBQsaus en geen chili of rode saus. Dat komt door de liquid smoke oftewel vloeibaar hout. En daar smaakt het ook naar, maar dan chemisch. Nu ben ik niet vies van een beetje rooksmaak (toch?), maar liquid smoke is mij bijna altijd te sterk. Maar als onderdeel van je BBQsaus is het juist wel erg lekker! Nu ga je geen BBQsaus zonder liquid smoke vinden, dus het maakt eigenlijk niet uit welke saus je gebruikt. Als je er maar honing bij doet!

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *