BBQ blog van vrienden/familie

BBQen is populair, en dan met name BBQen zoals ze het in Amerika bedoelen. Dus roken en indirect je vlees bereiden. Gelukkig blijft grillen ook een leuke bezigheid, maar dan wel met flinke stukken vlees en steeds minder de kant en klaar pakketjes. De populariteit van BBQ blijkt ook uit de aandacht op TV met programma’s zoals Grillmaster en de groei van het aantal BBQ blogs. Er is net een erg leuke BBQ blog bijgekomen, maar ook een al wat langer bestaande blog verdient de aandacht.

Vreemd genoeg heb ik twee zwagers, die ook nog eens allebei Niels heten, die erg goed kunnen BBQen en het ook leuk vinden om er over te schrijven. Ze hebben dan ook allebei een blog. RTLNiels BBQ en BBQproof.

BBQ Blog: RTLNiels

BBQ Blog RTLNiels BBQ

De blog van Niels met de naam RTLNiels BBQ is lekker overzichtelijk. Je vindt er snel wat je nodig hebt. Naast BBQen is Niels ook nog eens gepassioneerd fotograaf en dat zie je terug aan de foto’s. Waar ik het vaak moet doen met kiekjes van een telefoon, maakt Niels er wat moois van met zijn camera. En ook leuk. Hij is handig. Zo staat er op de site ene compelte handleiding voor het bouwen van een BBQ tafel voor je Weber. Als je op zoek bent naar een mooi gerecht is de Big Kahuna Burger (ja die van Pulp Ficton) een aanrader. Ik heb hem vaak bij hem mogen eten en hij is altijd top!

Ondertussen bestaat zijn blog al een jaartje of 5. En door de gestage stroom aan tips en recepten is de website een ideale plek om eens rond te struinen naar een lekker recept. Daarnaast is Niels ook nog eens gediplomeerd roker (van paling enzo).

BBQ Blog: BBQproof

 

 

BBQ Blog BBQproof

en ja, ik heb dus nog een zwager die Niels heet met een BBQ blog. Niels is geen onbekende hier, zo heeft hij onder andere de gastbligs over de kasteelBBQ en het BBQ feestmaal geschreven.

Ondanks dat de website nog maar net live is staan er al erg gave recepten met mooie foto’s op de blog. Samen met Bastiaan is Niels (die andere zwager dus) verantwoordelijk voor BBQproof #dontskipbbqday.

De heren hebben duidelijk aandacht besteed aan de vormgeving en de foto’s. Je krijgt gelijk zin om het vuur aan te steken. Leuk is dat ze ook veel met groente doen. Ben je dus op zoek naar wat vegetarische gerechten? BBQproof heeft leuke ideeën.

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *